Steineruka 2018

Kunstseminar: Hvordan vet du at du er et menneske

Om den menneskelige bevissthet, kunstig intelligens og kunsten. Seminar med Mona Pahle Bjerke, Hilmar Fredriksen, Maruis Wahl Gran. Moderator Tinken Laurantzon.

Tavletegning av Rudolf Steiner

Tavletegning av Rudolf Steiner

Sosiale medier og IT-bransjen har som mål å stjele tiden din, fange oppmerksomheten din, manipulere tankene og følelsene dine. Hvordan responderer kunstfeltet på kunstig intelligens, informasjonsteknologi og teknologisk utvikling? Er kunsten en frisone, et alternativt fristed – et utopisk rom – et tredje sted for frigjorte øyeblikk der den menneskelige bevissthet  kan utvikles, hjertet utvides og nye sosiale former oppstå?

Innlegg: 

Mona Pahle Bjerke: Hva skjer med kunsten og vår menneskelighet i det glødende rektangelets tidsalder

Hilmar Fredriksen: Vår tids myter med utgangspunkt i science fiction

Maruis Wahl Gran: Kunsthendelse. – En arena for mellommenneskelig interaksjon .

Etter innleggene blir det samtale og mulighet for innspill fra salen. 

Bidragsytere: 

Mona Pahle Bjerke (1976)

Kunsthistoriker, kritiker og lærer ved designlinjen ved KHiO . Hun anmelder billedkunst i NRK.

Hilmar Fredriksen (1953)

regnes som en pioner innen norsk performance. Han har for øvrig virket innenfor et bredt felt som innbefatter maleri, skulptur, video, installasjon, objekt, konseptkunst og scenografi. Hans arbeider beveger seg uanstrengt mellom momenter fra hverdagslivet og hans egen interesse for vitenskap, religion og moderne kunst. Når disse forestillingene sammenstilles, oppstår gjerne en form for humoristisk lek med elementene. Av hans kjente verk kan nevnes Kommunikasjonsstykke (1979) i tre,jern og brille med speil. 

Maruis Wahl Gran (1970)

Billedkunstner og lærer ved Billedkunst linjen ved Steinerhøyskolen. Tidligere styremedlem i stiftelsen Hilma af Klints verk og en av  initiativtagerne for etablering av et museum (tegnet av Snøhetta) for bla. Hilma af klint i Järna, Sverige. Marius var også med  i prosjektgruppen for utstillingen: See Colour! 

(James Turrell, Hilma af klint Rudolf Steiners tavletegninger og experiment Colour.)

Kontaktinformasjon

Telefon: 951 53 844
E-post: t.laurantzon@remove-this.gmail.remove-this.com

 

Arrangør: Kunsthøgskolen i Oslo og Steineruka v/Steinerhøyskolen og Antroposofisk selskap

Kommende arrangementer

Mikaelskonsert i Hønefoss kirke

Mikaelsfeiring – en spire til kulturfornyelse? Stort Bach-program med liturgiske satser for kor og orkester: Kantater til Mikaelsfest nr. 19: «Erhub sich ein Streit im Himmel» og nr. 50: «Nun ist das Heil und die Kraft».

Les mer

Opplev Labyrinten – En lysfest!

En felleshappening i anledning Mikkelsmess. Med perkusjonist Maria Bovin Labbé og stedsspesifikke lysinstallasjoner av billedkunstner Marius Wahl Gran. Kort introduksjon ved Lilleberta Sandved. Produsent/Kurator: Tinken Laurantzon. Med støtte fra Oslo kommune

Les mer

Ystekurs, ysting av fast ost

Kurset gir en innføring i de grunnleggende prosesser som fører fram til en fast hvitost laget av fersk kumelk. Vi følger den den varme melken, rett fra kua, inn i det nybygde ysteriet, hvor melken forvandles til ost og myse.

Les mer